Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Oksskolten

Reiseplanlegger
Oksskolten (1916 moh.) er et fjell i Hemnes kommune i Nordland. Fjellet ligger i Okstindmassivet mellom Korgen i vest, Spjeltfjelldalen i øst og Røsvatnet i sør. Fjellet er det høyeste i Nord-Norge.

For å komme seg til Oksskolten kan man starte ved Kjennsvasshytta. Der finner man sti opp til Østre Okstindbre. Denne delen er relativt bratt, men lett å gå. Deretter må man krysse breen og her bør man enten være vant med breer eller ha med seg fører. Uansett må man gå med stegjern og helst i taulag.

Etter breen er det bratte berg noen hundre meter. Her er det ikke oppmerket sti. Når man kommer opp på platået, tar man til høyre mot skolten. Deretter er det klatring i steinur opp til øverste platå. Siste delen er plankekjøring mot det aller høyeste punktet.

En annen og mindre brukt rute til toppen går via nordøstryggen, som man kommer til ved å ta til venstre ved platået over breen. Denne ruten er mer krevende og forutsetter nødvendig sikringsutstyr samt erfaring med fjellklatring og ferdsel på snødekt bre.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222