Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark

Reiseplanlegger
Skarvan og Roltdalen nasjonalpark er en norsk nasjonalpark som ligger i stort uberørt skog- og fjellområde i Sør- og Nord-Trøndelag; vest for Sylene.

Landskapet i nasjonalparken består av flere landskapstyper. Nord i området ligger et fjellområde med Skarvan (1171 moh) som det høyeste punktet. Fongen (1441 moh) og Ruten (1179) er de høyeste toppene i en nord-sørgående fjellrekke sørøst i området.

Roltdalen i sørvest er den største veiløse skog- og seterdalen i Sør-Trøndelag. Her og andre steder er det myrer og våtmarksområder.

Verneforskriftens formålsparagraf legger til rette for to typer bruk av området: «utøving av tradisjonelt og enkelt friluftsliv med liten grad av teknisk tilrettelegging», i praksis den type virksomhet som blant annet Den norske turistforening og dens regionalavdelinger driver. Trondhjems Turistforening har et nettverk av ruter i nasjonalparken, knyttet blant annet til Schultzhytta midt i nasjonalparken. Utenfor parkens grenser ligger Prestøyhytta, Græslihytta og Ramsjøhytta, med flere.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222