Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Forollhogna Nasjonalpark

Reiseplanlegger
Forollhogna nasjonalpark (eller Forålhogna) er en norsk nasjonalpark som ligger i fjellområdene i Hedmark og Sør-Trøndelag; mellom Orkla, E6, Gauldalen og Glomma.

Landskapet er rolig med lave topper, sjøer og små bekker. I dalene inn mot nasjonalparken ligger det setergrender. Berggrunnen er næringsrik og forvitrer lett, noe som gir grobunn for en rikholdig flora. Parkens høyeste punkt er Forollhogna (1332 moh).

Forollhognaområdet er i begrenset grad tilrettelagt for friluftsliv med fjellbuer eller merkede stier, og er et mye brukt høstings- og kulturlandskap for bygdene rundt nasjonalparken. Villreinjakta i området er høyt verdsatt, og det er godt fiske etter fjellørret. Området brukes i sommerhalvåret som beitelandskap for sau og storfe. I seterdalene inn mot Forollhogna drives det fremdeles setring; særlig i Midtre Gauldal, Os og Tolga, hvor mer enn 100 setre fremdeles drives, på ulike vis. Flere steder tilbys opplevelsesturisme: setring, villreinsafari, fiske, toppturer, ridning og sledehundturer.Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222