Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Femundsmarka Nasjonalpark

Reiseplanlegger
Femundsmarka nasjonalpark er en norsk nasjonalpark beliggende i et særpreg fjellområde i Hedmark og Sør-Trøndelag; mellom sjøen Femunden og svenskegrensen.

Nasjonalparken ligger i kommunene Engerdal (Hedmark) og Røros (Sør-Trøndelag); og den grenser opp til Langtjønna landskapsvernområde og Femundslia landskapsvernområde.

Vann og elver utgjør over ti prosent av verneområdets areal. Terrenget er i hovedsak småkupert, og og landskapslinjene er lange og slake. Man finner fjelltopper både nord og sør, og flere strekker seg over over 1000 moh. I nord finner man Storvigelen (1561 moh.) og i sør Elgåhogna (1460 moh.), Store Svuku (1415 moh.), Grøthogna (1401 moh.).

Femundsmarka byr på en rekke merkede turstier, med overnattingsmuligheter i to turisthytter, Muggsjølia og Røvollen, som ligger inne i selve nasjonalparkområdet. I tillegg til disse, ligger det flere hytter rundt nasjonalparken. De mange vannene og vassdragene gjør at området er mye brukt til kanopadling. Det er lange tradsisjoner for fiske og jakt.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222