Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart
>
<

Karmøy

Reiseplanlegger
Karmøy er en kommune i Rogaland, og Nord-Rogalands største kommune målt i antall innbyggere.

Karmøy har gode rekreasjonsmuligheter. Mest attraktiv for turister er kanskje fiske fra småbåt, med utgangspunkt i de mange utleiehyttene. Dette er en aktivitet som har tiltrukket turister fra blant annet Tyskland. Seiling er også en utbredt aktivitet, enten det gjelder tur- og regattaseiling i større eller mindre båter, eller vind- og bølgesurfing på brett. Ellers gir de lyngkledde Karmøyheiene rikelig anledning til mosjon og rekreasjon. Langs Sørvest-Karmøy er det flotte sandstrender som er vel verdt et besøk året rundt.

For de reisende som ikke er her for å se naturen, så finnes også en rekke historiske steder en kan besøke. Mest kjent er Avaldsnes kirke, eller Olavskirken på Avaldsnes. Her ligger det også et museum som er dedikert til den beboelsen som fantes her i middelalderen. På en liten øy som ligger like nedenfor kirken og museumet, Bukkøy, har man bygget en vikinggård som er konstruert i tidlig middelalderstil, og med middelaldermetoder.

I tillegg til dette så er Skudeneshavn en by som byr på idylliske omgivelser. Turismen i Karmøy er aller best om sommeren eller i finvær. Allikevel så finnes det alternativer for allslags vær, og som kan dekke flere interesser, hobbyer, og fasinasjoner.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222