Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Skudeneshavn

Reiseplanlegger
Skudeneshavn er en by og en tidligere selvstendig kommune i Karmøy kommune i Rogaland. Skudeneshavn hadde 3 302 innbyggere per 1. januar 2011, og ligger på Skudeneset på sørspissen av øya Karmøy. Skudeneshavn grodde frem i slutten av middelalderen og bysamfunnet vokste kraftig under sildefisket på 1800-tallet.

Skudeneshavn fikk på nittitallet tittel som Norges nest best bevarte småby. Byen ble bygget opp i perioden 1840 til 1870, og deler av den fremstår i dag som den gjorde den gangen. Trehusbebyggelsen (Søragadå) i Skudeneshavn sentrum regnes som en av Norges best bevarte.

Skudeneshavn har flere ulike attraksjoner som f.eks. Skudefestivalen, Utsikten, Søragadå (gamle Skudeneshavn) og Museet i Mælandsgården. Museet ligger i gamle Skudeneshavn og kan by på mange ulike historier og redskaper fra gammelt av.

Byen er et populært sted for turister om sommeren. Hvert år arrangeres Skudefestivalen som er Norges største kystkulturfestival.

I nær avstand til Skudeneshavn ligger flere sandstrender, blant annet Sandvesanden, Sandholmen og Mjølhussand. Strendene blir flittig brukt om sommeren og har fine bademuligheter.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222