Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart
>
<

Kon-Tiki Museet

Telefon:
(+47) 2308 6767
Adresse:
Bygdøynesveien 36, NO-0286 Oslo
Nettside:
Reiseplanlegger
Kon-Tiki Museet er et museum på Bygdøy i Oslo som huser en rekke båter og kulturgjenstander fra Thor Heyerdahls ekspedisjoner. Museet er en privat stiftelse.

Thor Heyerdahl (1914-2002) vant verdensberømmelse da han i 1947 krysset Stillehavet med Kon-Tiki. Siden fulgte spektakulære seilaser med sivbåtene Ra og Tigris. Med sine forhistoriske seilaser viste han at det tidlige mennesket mestret seilet før det fant opp sadelen og hjulet.

Museet ble opprinnelig bygd for å huse Kon-Tiki-flåten, en flåte av balsatre av pre-columbiansk modell, som Heyerdahl brukte for å seile og drive med strømmen fra Peru til Polynesia i 1947.

En annen båt i museet er Ra II, bygd av siv ut fra Heyerdahls oppfatning av hvordan gammal-egyptiske, havgående sivskip kan ha vært. Heyerdahl brukte Ra II til å seile fra Nord-Afrika til Karibia. Et tidligere forsøk med sivskipet Ra I endte med at Ra I gikk i oppløsning og måtte evakueres av mannskapet like før målet var nådd.

Museet inneholder også en samling av kulturgjenstander som Heyerdahl hadde med seg fra sin arkeologiske utgravning på Påskeøya, og en kopi av en av de berømte, store steinstatuene derfra.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222