Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Ål

Reiseplanlegger
Ål er både en kommune og et tettsted i Hallingdal i Buskerud. Den grenser i nord til Lærdal og Hemsedal, i øst til Gol og Nes, i sør til Nore og Uvdal, og i vest til Hol. Gjennom Ål stasjon er stedet tilknyttet Bergensbanen.

Ål har et vidt spekter av attraksjoner og severdigheter bl.a Torpo Stavkirke. Ål kulturhus ligger midt i Ål sentrum og rommer bl.a Nesch-museet som er verdens største permanente utstilling av hans verker. Der finnes også rosemalingsutstillingen Hallingrosa og Galleri Syningen med sine skiftende utstillinger. Ål Kirke er rikt utsmykket og mest kjent er altertavle, prekestol og takmaleriene.

Ål Bygdamuseum er bygd opp rundt et unikt, fredet gårdstun fra 1600-tallet. Museet er supplert med andre bygninger som kunne høre den gamle gården til, deriblant en husmannsplass og en støl med steinbu. I dag står 30 hus på museet.

Sommeraktiviteter: Blant annet vandring, sykling, fisking, riding og klatring. Her finnes også levende støler med dyr og seterkost.

Vinteraktiviteter: Her finnes 400 km med GPS oppkjørte langrennsløyper, Liatoppen Skisenter med internasjonalt godkjente løyper for langrenn og skiskyting, to alpinanlegg, en av landets lengste kjelkeakebakker og muligheter for isfiske/ pilking, kiting og hundekjøring.

Bergsjøområdet i Ål er spesielt godt tilrettelagt for utendørs aktiviteter både sommer, høst og vinter. Gjennom Ål kommune sitt turprosjekt Ål52 er det ryddet og merket en rekke nye vandreturer i hele kommunen i 2009/2010.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222