Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart
>
<

Sandvika

Reiseplanlegger
Sandvika er det administrative sentrum i Bærum kommune, Akershus fylke. Navnet knytter seg til bukten i fjorden og landet som elveavsetninger har dannet omkring utløpet.

Sandvika ga seg selv bystatus 4. juni 2003. Sandvika ligger sydvest i Bærum, innerst i Vestfjorden og cirka 15 kilometer sørvest for Oslo sentrum. Bærums administrasjon, sammen med de fleste andre offentlige tjenester, ligger i Sandvika. Sandvika har siden slutten av 1980-tallet gjennomgått store infrastrukturelle forandringer og har vokst radikalt. Sandvika er kommunens største administrasjons- og handelssenter. Sandvika Storsenter har ca. 190 butikker spredt over et areal på ca. 50 000m²

Sandvika har en stor kino (Kino 1) med åtte saler og, ved siden av, et flunkende nytt kulturhus (Bærum Kulturhus) med 500 seter. Dette brukes hovedsakelig til danseforestillinger og konserter. Sandvika teater, tidligere Sandvika kino, brukes i dag til barneteater og Bærum Barneteater spiller teater for og med barn og unge. Like ved barneteateret ligger også konserthuset Musikkflekken.

fjorden utenfor Sandvika ligger Kalvøya, en øy som er forbundet med fastlandet via en ca. 100 m lang hengebro. Om sommeren drar folk på strandtur hit, og festivaler, fotballkamper og private grupper bruker Kalvøya. Om vinteren kan en gå på ski på isen mellom Kalvøya og Sandvika, om den er tykk nok.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222