Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart
>
<

Eidfjord

Reiseplanlegger
Eidfjord byr på en unik natur. Med store kontraster og små avstander. Her kan du oppleve det meste og beste av hva Norge kan tilby. Store vidder og høye fjell. Dype daler og blågrønne fjorder. Isbreer, fjellvann, elver og fosser. Frodig fjordlandskap med grønne lier og
hvite topper. Over 95 % av kommunens areal på ca. 1500 km2 ligger over 600 moh. Her finner du Hardangervidda som er Europas største høyfjellsplatå og Norges største nasjonalpark. Resten ligger rundt den vakre og kjente Hardangerfjorden.

Eidfjord byr på muligheter for å stimulere kroppen og sansene. Her kan du bruke deg selv så mye du vil. Lange fjellturer med ryggsekk, fiskestang eller bærbøtte. Nyte stillheten, høre og se på dyre- og fuglelivet, eller beundre en blomst som titter frem i en karrig fjellsprekk. Late dager ved fjorden,eller trivelige hyggestunder foran peisen, om du foretrekker det. Ekte tradisjonsmat som høstes fra naturens gavmildhet hører med til den store opplevelsen Eidfjord byr på. I Eidfjord kommer du i ett med natur og kultur.

Eidfjord byr på mye. Vøringfossen er en av Norges mest kjente og besøkte turistattraksjoner. Sima kraftverk gir et imponerende innblikk i hvordan naturen utnyttes til å lage fornybar energi. Kjeåsen viser hvordan folk bodde og livnærte seg i gamle dager. Galleri Bergslien viser lokal kunst. Trolltoget er en vinner for flere enn barna. Hardangervidda Natursenter viser innendørs, naturtro utstillinger om livet på vidda både i fortid og nåtid. Du kan også se Ivo Caprinos fantastiske panoramafilm Fjord, fjell og foss.

Storslåtte og mangfoldige naturopplevelser. Det er bare å velge. Mulighetene er mange i Eidfjord. Kontrastene er store og avstandene små. Til tider kan du i Eidfjord kjøre fra den ene årstiden til den andre, stå på ski på fjellet og bade i fjorden kort tid etter. Fra fjorden og til du er på fjellet, fra 0 til 1200 moh., tar det bare 30 minutter med bil. Da kjører du fra vakker fjord, gjennom bratte fjellsider med mektige fossefall, og opp til fjellplatået med isbre og store vidder. Fiske, jakte eller gå tur i et terreng som passer for deg. Enten ved fjorden eller på fjellet. Her er det mange merkede løyper med ulik lengde. På fjellet kan du gå en kort tur ut i terrenget med kart og kompass, eller fra hytte til hytte i flere dager. Velg mellom enkle hytter på fjellet, koselige fjellstuer, eller overnatting på hotell ved fjorden. I Eidfjord er det rom for den store harmonien. Du har friheten til å velge hva som passer deg best.

Kontraster som må oppleves. De voldsomme kontrastene rundt Eidfjord har tiltrukket seg turister så lenge det har vært turister i Norge. Den mektige kontrasten mellom fjell og fjord. De bratte fjellsidene som skjærer seg gjennom landskapet, med fossefall som kan ta pusten fra enhver. Toppet med den store vidda og isbreen. Slike syn og opplevelser gjør at folk kommer igjen og igjen, og anbefaler andre å besøke Eidfjord.


Kilde: visiteidfjord.no
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222