Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Odderøya

Reiseplanlegger
Odderøya er en øy i Kristiansandsfjorden, forbundet til fastlandet med broer sør for byens sentrum, blant andre i forlengelsen av Vestre Strandgate. Øya skaper et naturlig skille mellom Østre og Vestre havn. Gravanekanalen skiller Odderøya fra Kvadraturen ved Fiskebrygga, men fire broer sørger for at øya er lett tilgjengelig. Størstedelen av øya er i dag friareal, men i kommunedelplanen er det også lagt inn et område som skal gi rom for inntil 500 boliger.

På østsiden er det i dag svaberg og strender som egner seg som badeplasser, blant annet på Kolerastranda og i Bendiksbukta.Sørvest på øya ligger Odderøya fyr.

Det er veier og stier med utsikt over hele Kristiansandsfjorden og innseilingen med Grøningen og Oksøy fyr. Øyas høyest punkt, Odderøytoppen, ligger 92 moh.

Odderøya er i ferd med å etablere seg som et regionalt kultursenter. Etter at militære aktiviteter ble flyttet ut, har kunstnere, gallerier og filmskapere etablert seg i de gamle brakkene. På det grafiske trykkeriet på Odderøya produseres samtidskunst av anerkjente kunstnere. Trykkpressen som er i bruk er importert fra Paris, og har tidligere blitt brukt av blant annet Pablo Picasso og Edvard Munch.

Kafé er etablert i en tidligere maskinsjefbolig på sydspissen av øya, som tilbyr forfriskninger i helgene og i sommerseongen. Her er en fantastisk utsikt over fjorden og innseilingen til byen.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222