Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Vest-Agder-museet Flekkefjord

Telefon:
(+47) 3832 8140
Adresse:
Dr. Krafts gate 15-17, NO-4400 Flekkefjord
Nettside:
Reiseplanlegger
Vest-Agder-museet Flekkefjord (tidligere Flekkefjord museum) er et museum i Flekkefjord i Vest-Agder som består av flere avdelinger.

Dr. Krafts gate 15

Dr. Krafts gate 15 ble bygget i 1724, men har siden den tid gjennomgått flere endringer under forskjellige eiere. Huset er innredet i første etasje som et borgerlig hjem. I andre etasje finnes en tekstilutsilling av bymoter og redskaper. I tilbygget finnes en modell av reperbanen på Sunde, vedskjul og bakerovn og rommelig plass etter dattidas målestokk for tjenestepiken i andre etasje fra bakgården. Gjenstandene er gitt fra byens befolkning, dels som testamentarisk gave, og gir uttrykk for byens internasjonale orientering.

Fiskeskøyta «Solstrand»

Museumskøyta Solstarand tilhører museet og er bygget i 1936. Den har tidligere blitt brukt i makrell- og sildefiske og til reketråling og er en tradisjonell fiskeskøyte fra området.

Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen

Lars Kristian Gulbrandsen (1931-2005), eller Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen som han selv kalte seg, en av Sørlandets mest særpregede kunstnere testamenterte gjenstander og kunstverk til Flekkefjord kommune. En del av samlingen er utstilt ved sjøbodene ved museet.

Utover dette holder museet utstillinger av kortere varighet.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222