Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Polaria

Telefon:
(+47) 7775 0100
Adresse:
Hjalmar Johansensgate 12, NO-9296 Tromsø
Nettside:
Reiseplanlegger
Polaria er et opplevelsessenter og museum som ble åpnet i mai 1998. Bygget ligger ved siden av Framsenteret like sør for Tromsø sentrum og vender ut mot Tromsøysundet. Det er et karakteristisk bygg, utformet slik at det ligner isblokker som har blitt skjøvet på land. Polaria hadde 117 000 besøkende i 2008, og var dermed Nord-Norges nest mest besøkte attraksjon.

Polaria har et godt utbygd akvarium med arktiske sjøplanter, arktiske fisker og dyr. Det er vanntanker i gulv, vegger og tak og glasstunneler som de besøkende kan gå under mens seler svømmer over hodet på dem. Det er flere utstillinger om is og klima blant annet en forskningsfilm om isbjørner og hvalross. Polaria har en lekekrok der barn kan lære seg å styre en forskningsbåt via en båtsimulator. De har også en liten klatrevegg og sklie for de som ønsker det.

Storkobbene er en av Polarias hovedattraksjoner. Besøkende kan være med to ganger om dagen for å se selene bli matet, da kan man både lære mer om storkobbe og se hvordan trenerne holder kobbene aktive gjennom mentale og fysiske stimuli.

Polaria har en egen kafé som er åpen hele sommeren, samt søndager resten av året. Polaria har en suvenir- og gavebutikk som er åpen hele året. Kinoen i Polaria viser panoramafilm fra Svalbard hver halvtime. Om vinteren vises i tillegg panoramafilmen Antarctica, fra Antarktis. Begge filmer er produsert av Caprino Panoramic Video.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222