Logg inn
Norsk English
 
 
Bilder
Kart

Fjellheisen

Telefon:
(+47) 7763 8737
Adresse:
Solliveien 12, NO-9020 Tromsdalen
Nettside:
Reiseplanlegger
Fjellheisen i Tromsø er en Gondolbane som går fra Solliveien i Tromsdalen til fjellhylla Storstein på Fløya. Den nedre stasjon ligger 50 meter over havet i Tromsdalen og den øvre stasjonen (fjellstua) ligger 421 m over havet. Turen opp tar fire minutter.

Øvre stasjon er et populært turistmål, og tilbyr besøkende utsikt over Tromsø, de omkringliggende øyene og fjordene fra et utendørs visningsdekk. Man får kjøpt mat og drikke i Fjellstua restaurant. Mange passasjerer bruker fjellheisen som et startpunkt for turer til ulike fjell i området, blant annet Tromsdalstinden, fjellet med en høyde på 1238 moh som er lett synlig fra byen.

Sesongen starter når skisesongen starter for alvor, og heisen holder helgeåpent i mars. Fra april er heisen åpen daglig, og blir da godt besøkt av skiturister som ønsker å gå på ski på de slakere områdene bak Øvre Stasjon. I høysesongen for turisme fra seint i mai, i juni, juli og fram til midten av august er heisen åpen hele dagen fram til klokka 01:00, og er et populært utsiktssted. På dagtid har heisen stor trafikk av cruisegjester og andre turistgrupper. Om kvelden kommer så vel lokalbefolkningen som turistene for å se midnattssola. Heisen holder åpent ut september, men i perioden fra oktober til februar er heisen stengt. Et unntak her er nyttårsaften, da Fjellheisen brukes til å frakte opp fjellfyrkeriet som er en fast del at Tromsøs nyttårsfeiring.

Kilde: wikipedia.org
Juridisk
Vilkår
Kai Morten Thorkildsen ENK © 2012-2020
Org.nr. NO 997 927 222